Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Wat kost het versturen van mailings via de post (briefpost)?

Wat kost het versturen van mailings via de post (briefpost)?

Briefpost versturen? Handig voor zakelijke mailings, maar ook voor uitnodigingen, felicitaties of het onderhouden van contact. Wat kost het versturen van brieven of kaarten via de post? Ontdek de tarieven voor het versturen binnen Nederland en naar het buitenland.

Brieven versturen met PostNL en andere aanbieders

PostNL verwerkt de meeste brieven- en pakketpost. Een andere bekende postbezorger is Sandd. Beiden zijn geschikt voor ondernemers en consumenten. Er zit wel een prijsverschil tussen deze aanbieders. Sandd is goedkoper, maar vooral voor particulieren moeilijker bereikbaar. Wil je wat uitnodigen, felicitaties of brieven versturen, dan zit je bij PostNL goed. Deze hebben overal brievenbussen staan en postzegels zijn gemakkelijk verkrijgbaar

Tarieven briefpost (PostNL)

Een brief heeft in veel gevallen een gewicht tot 20 gram. Hier betaal je bij PostNL vanaf €0,83 voor. Let wel goed op het formaat van de envelop. Deze is minimaal 14 x 9 cm en maximaal 38 x 26,5 cm. de envelop mag niet dikker dan 3,2 cm zijn. Is deze wel dikker, dan past de brief niet door de brievenbus en is het pakketpost.

Misschien weegt de envelop meer dan 20 gram. Hieronder vind je de tarieven van een enkele brief, geselecteerd op het gewicht:

  • 20 - 50 gram €1,66
  • 50 - 100 gram: €2,49
  • 100 - 350 gram: €3,32
  • 350 gram - 2 kg: €4,15

Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen (2019). PostNL past de tarieven regelmatig aan. Kijk voor actuele posttarieven altijd op de website van PostNL zelf.

Mailing (brievenpost) naar het buitenland verzenden

Voor brieven naar het buitenland rekent PostNL andere tarieven. Verstuur je een brief tot 20 gram naar het buitenland, dan kost dit in veel gevallen €1,45. voor een brief met een gewicht van 50 gram betaal je €4,35. Je ziet dat verzenden naar het buitenland wat duurder is.

Aangetekende brief versturen? Binnen Nederland kost dit vanaf €8 en naar het buitenland tussen de €11 en €17. De tarieven zijn afhankelijk van het land waar je post naartoe verstuurt.

Wat kost het versturen via Sandd?

Mailing via Sandd versturen werkt net iets anders. Je koopt eenvoudig online je postzegels. Vervolgens plak je de zegels op de enveloppen en levert de post bij een van de postpunten in. Sandd heeft verspreid over Nederland veel verschillende postpunten. Er zit er altijd wel eentje in jouw buurt. Helaas kun je post met een Sandd zegel niet in de oranje brievenbussen van PostNL stoppen. Hiervoor is de zegel niet geldig.

Voor het versturen van een envelop met een gewicht tot 20 gram betaal je bij Sandd €0,60. Dit is een stuk goedkoper dan bij PostNL, maar je moet misschien wel wat verder weg om je post in te leveren.

Een envelop met een gewicht van 21 - 50 gram vraagt om een Sandd postzegel van €1,10. Enveloppen met een gewicht van 51 - 100 gram voorzie je van een zegel van €1,55. Het leuke is dat niet alleen PostNL maar ook Sandd speciale geboortezegels heeft. Tip: met gekleurde enveloppen wordt post versturen nog leuker.

    14-10-2019 21:23