Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

5 situaties waarbij een envelop beter is dan een e-mail

5 situaties waarbij een envelop beter is dan een e-mail Waarom is een envelop beter dan een e-mail? Ik snap deze vraag en neem graag vijf situaties met u door. Natuurlijk is het eerlijke antwoord dat het sturen van een e-mail vooral goedkoper en sneller is dan briefpost. Maar is het één wel met het ander te vergelijken? In dit artikel beschrijven we vijf situaties waarbij een envelop beter is dan een e-mail. Enveloppen Winkel gelooft dat het versturen van een bericht in envelop voor veel situaties doeltreffender is dan digitale post. Voorbeelden? Lees verder.

Situatie 1: Direct-mailing

Het benaderen van nieuwe klanten is voor ieder bedrijf een uitdaging. Helaas kiezen steeds meer bedrijven voor het e-mailen van klanten in plaats van het versturen van een brief. Volgens Enveloppen Winkel is dit zonde! E-mails worden meestal slecht gelezen en soms zelfs genegeerd. Acquisitie kan op deze manier dan ook een behoorlijke uitdaging zijn.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat er vaak niet meer dan enkele seconden besteed wordt aan het lezen van e-mails. Wanneer u uw boodschap wilt uitdragen heeft u daar per e-mail dan ook zeer beperkt de tijd voor.

Voor een brief neemt men meer de tijd. Een brief wordt vaak aandachtig gelezen en zeker omdat direct-mailing per brief steeds minder voorkomt valt u extra op.

Situatie 2: Langere levensduur

Een e-mail wordt snel verstuurd, snel gelezen en helaas ook snel verwijderd. Bij het versturen van een bericht per envelop gaat dit anders. U denkt na over de inhoud en over het algemeen wordt uw bericht aandachtiger gelezen. Wanneer uw bericht fysiek in een envelop aanwezig is slingert dit vaak nog een tijdje rond en bestaat de kans dat uw bericht meerdere keren bekeken wordt. Zeker voor bestaande relaties en ook in het geval van direct-mailing is fysieke post dan ook interessant. U blijft langer in het geheugen en men geeft dit bericht over het algemeen een hogere prioriteit dan een e-mail.

Situatie 3: Identiteit overdragen

Via de e-mail valt het lang niet altijd mee om uw identiteit over te dragen. U kunt spelen met de tekst en wanneer u iets meer investeert is er een design in uw huisstijl mogelijk. Doordat uw e-mail op allerlei manieren gelezen wordt komt deze niet altijd over zoals bedoeld.

Bij het versturen van een envelop zijn er meer zintuigen waar u op kunt inspelen. Tekst op briefpapier wordt vaak beter gelezen en ook qua design heeft u in de hand hoe dit uit de verf komt. Daarbij kunt u een envelop kiezen van een bepaalde papiersoort en op deze manier een blijvende indruk achterlaten. Kies bijvoorbeeld uit metallic enveloppen, kraft enveloppen, softskin enveloppen of een envelop uit één van de andere categorieën via Enveloppen Winkel.

Situatie 4: Uitnodiging

Niets is zo onpersoonlijk als een uitnodiging per e-mail. Zowel voor feesten als partijen kiest men er privé en zakelijk dan ook voor om een uitnodiging per envelop te versturen. Op deze manier komt de uitnodiging een stuk persoonlijker over en krijgt u direct zin in het desbetreffende evenement. 

U kunt kiezen voor een uitnodiging per kaart of briefpost. Wanneer er veel informatie wordt weggegeven kiest men liever voor een brief en voor berichtgeving over de gelegenheid, locatie en het tijdstip wordt meestal een kaart gebruikt.
Wanneer u een bijzondere envelop zoekt zit u bij Enveloppen Winkel op de juiste locatie. Bij ons vindt u onder andere gouden enveloppen, metallic enveloppen, hoogglans enveloppen en meer. Zoekt u papier of blanco kaarten? Ook daarvoor kunt u bij www.enveloppenwinkel.com terecht.

Situatie 5: Aangetekende verzending

U kunt om een leesbevestiging vragen wanneer u een e-mail stuurt, maar waarschijnlijk bent u het met mij eens dat niets zo krachtig is als een aangetekende verzending. Wanneer u aangetekend een brief verstuurt zendt u daarmee een krachtig signaal uit en weet u zeker dat een bericht aankomt. U kunt een aangetekende brief versturen via het postkantoor of een servicepunt van Post NL.

Conclusie

In sommige gevallen is het verstandig om voor een e-mail te kiezen en in andere gevallen is een kaartje, brief of ander bericht in envelop het meest ideaal. Wilt u de proef op de som nemen? Wanneer u actief bent als bedrijf moedig ik u aan om een bericht dat u normaal per e-mail verstuurt nu eens per briefpost uit te brengen. Heeft u geen bedrijf? Ook dan verzeker ik u met briefpost meer interesse en leuke reacties. We zijn het steeds minder gewend om iets per post te ontvangen en worden via de e-mail overstelpt met berichten. Verrassend dus om ouderwets te zijn!
      08-12-2015 10:52