Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Enveloppen en papiersoorten voor trouwkaart

Enveloppen en papiersoorten voor trouwkaart Op de mooiste dag van uw leven wilt u alles tot in de puntjes verzorgen. Of het gaat om de trouwlocatie, het boeket of de jurk van de bruid: alleen het beste is goed genoeg. Dat geldt ook voor het versturen van de uitnodigingen aan al uw gasten. Zij brengen de hele dag met u door: van de huwelijksvoltrekking tot de receptie en het feest. Dan is het heel belangrijk dat uw trouwkaart en de envelop waarin u de uitnodiging verstuurt, dezelfde feestelijke uitstraling hebben als het moment waarop u elkaar het ja-woord geeft. De mogelijkheden voor het versturen van uw uitnodiging zijn eindeloos. U kunt kiezen uit heel veel verschillende formaten, kleuren en materialen. Om te beginnen de enveloppen.
 
Doorzichtige envelop
In een doorzichtige envelop licht u al meteen een tipje van de sluier op. Doordat de envelop transparant is, kan de ontvanger al iets van de inhoud zien, dat kan een tekst zijn of een afbeelding. Een doorzichtige envelop verhoogt zeker de attentiewaarde van uw uitnodiging.
 
Gekleurd papier
Een trouwkaart op gekleurd papier is zeer geschikt om aan te laten sluiten bij het thema of de kleur die centraal staat tijdens uw huwelijksdag. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur als het bruidsboeket, de stropdas van de bruidegom of de tafelversieringen.
 
Gekleurde envelop
Met een gekleurde envelop valt uw poststuk zeker op. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de envelop te bestellen in dezelfde kleur als de uitnodiging of juist in een contrasterende kleur. Bijvoorbeeld een witte uitnodiging in een groene envelop of een lila uitnodiging en een paarse envelop, aan u de keuze.
 
Gouden envelop
Voor een dag met een gouden randje kiest u een gouden envelop, die valt gegarandeerd op. U kunt de kleur goud terug laten komen in de uitnodiging, in de bruidstaart en wat te denken van de trouwringen. Gouden enveloppen zijn natuurlijk ook bijzonder passend wanneer u uw 50-jarige huwelijksfeest gaat vieren, dan viert u uw ‘gouden bruiloft’.
 
Handgeschepte trouwkaart met bijpassende envelop
Voor een trouwkaart en envelop met een nostalgisch tintje, kiest u een handgeschepte kaart en envelop. Niets is stijlvoller dan een uitnodiging op handgeschept papier. Bovendien sluit de uitstraling hiervan heel goed aan bij een trouwlocatie als een kasteel of een ander gebouw met een rijk verleden.
 
Metallic envelop
Een hele andere uitstraling heeft de metallic envelop. Een beetje stoer en gedurfd, misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar misschien wel iets voor u?
 
Rode trouwkaart in een rode envelop
Wie zegt dat een trouwkaart wit moet zijn? Rood is niet voor niets de kleur van de liefde. De kleur van het hart. Om die reden is de kleur rood erg geschikt voor uw bruiloft. Misschien geeft u elkaar wel op Valentijnsdag het ja-woord? Dan kunt u bijna niet meer onder de kleur rood uit. Daarbij heeft een rode envelop direct de aandacht van de ontvanger.
 
Witte trouwkaart met envelop
De kleur die we het meest associëren met een huwelijk is wit. De bruidsjurk, de bloemen en niet te vergeten de trouwauto zijn vaak wit. Een bijpassende witte trouwkaart met witte envelop maken het plaatje dan helemaal compleet.
 
Witte hoogglans envelop
Wie liever geen gekleurd papier of een gekleurde envelop kiest, maar van de uitnodiging zeker iets bijzonders wil maken, kan kiezen voor de witte hoogglans envelop. Deze heeft een elegante uitstraling die bijzonder goed bij een trouwdag past.
 
Zilveren trouwkaart met envelop
Als zilver uw favoriet is of de ‘rode draad’ op uw huwelijksdag, dan mag een zilveren trouwkaart in een zilveren envelop niet ontbreken. Ook leuk natuurlijk om uitnodigingen voor uw 25-jarig huwelijksjubileum in te versturen, uw ‘zilveren bruiloft’.
 
Papiersoorten
Papier is er in alle soorten en maten. Heeft u een kaart voor een bijzondere gelegenheid nodig? Dan is de kwaliteit van het papier belangrijk. Welke kleur papier u ook in gedachte heeft, u kunt het best eerst een kleurkaart opvragen. Dit zijn de mogelijkheden:
 • Roma papier
  Kwaliteitspapier voorzien van een vouw. Zowel staand als liggend in verschillende formaten en wel 34 kleuren. Roma papier is 230 grams.
 • Skin papier
  Papier met een zachte uitstraling, waarop u zelfs eenvoudig met potlood kunt schrijven, zo zacht is het. Skin papier is 250 grams.
 • Metallic papier
  250 grams papier dat mooi past bij een metallic envelop.
 • Fiore papier
  Bijzonder geschikt om te bewerken met inktjet- of laserprinter. Fiore papier is 250 grams.
Linnenpersing
Dit papier wordt aangeduid als ‘linnenpersing’, omdat de vezels zo zacht zijn als linnen. Het papier is 250 grams.
      05-09-2016 09:41