Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Een geschikte rouwkaart met envelop kiezen

Een geschikte rouwkaart met envelop kiezen Wanneer een naaste komt te overlijden, schieten woorden vaak tekort. Ondanks dat u moeilijk onder woorden kunt brengen wat u overkomen is, wilt u een bepaalde boodschap overbrengen die past bij het gevoel dat u hierbij heeft en de persoon die overleden is. Daarom is het kiezen van de juiste rouwkaart en bijpassende rouwenvelop belangrijk. In dit artikel helpen we u daarbij. Eerst zetten we op een rij waar u op kunt letten bij het kiezen van een rouwkaart. Daarna laten we zien dat Enveloppenwinkel voor elke wens de juiste kaart en envelop levert, met fijne voordelen.

Rouwkaart zelf maken

Tegenwoordig is het mogelijk om zelf rouwkaarten te maken. Het mooie is dat u rouwkaarten op deze manier een zeer persoonlijke tint geeft. U kunt bijvoorbeeld een eigen afbeelding gebruiken, zoals een foto van de overledene of een tekening voor of door de overledene. In plaats van deze als afbeelding op de kaart te gebruiken, zou het ook mooi zijn om er een achtergrond van te maken. Dat geeft net een ander effect aan de kaart. Wanneer u zelf een kaart maakt of laat maken, denk dan bij het versturen aan een verzendset voor rouwkaarten, ontwikkeld door PostNL. Hierdoor kan de rouwpost handmatig en apart van andere post verwerkt worden.

Informatie op de rouwkaart

Bij het samenstellen van rouwkaarten en -enveloppen is het belangrijk rekening te houden met de vaste onderdelen die doorgaans gebruikt worden. Als u ervoor zorgt dat deze elementen terugkomen, dan weet u zeker dat alle belangrijke informatie aanwezig is. Denk aan:
  • De naam van de overledene
  • Hoe oud de overledene is geworden (leeftijd of geboorte- en overlijdensdatum)
  • De namen van de belangrijkste nabestaanden
  • Op wat voor manier invulling wordt gegeven aan de uitvaart (openbaar of in besloten kring, wel of geen kerkdienst, cremeren of begraven)
  • Plaats en tijd van de uitvaart
  • Correspondentieadres
Daarnaast kunt u bijvoorbeeld nog gegevens vermelden over de opbaring en welke giften gewaardeerd worden. Ten slotte wordt vaak een gedicht of passende tekst op de kaart gezet.

Rouwkaarten en Rouwenveloppen | Model en kleur

Rouwkaarten zijn in verschillende formaten beschikbaar. Bij Enveloppenwinkel zijn rouwkaarten en rouwenveloppen verkrijgbaar in de maten 12 x 18 cm, 14 x 14 cm, 15.6 x 22 cm en 16 x 16 cm. De rouwkaarten zijn in liggende of staande vorm verkrijgbaar.

Waar er bij de kaarten in het verleden doorgaans gekozen werd voor een redelijk neutrale uitstraling met een donkere rand, is er tegenwoordig veel keuze qua afbeelding en kleur. Veel mensen letten er bij het kiezen van de juiste rouwkaart op dat deze past bij de overledene.

Rouwenveloppen daarentegen zijn altijd hetzelfde uitgevoerd, namelijk met een donkere rand. Zo zijn ze gemakkelijk te herkennen als rouwpost en krijgen ze voorrang bij de bezorging. Echter zijn rouwenveloppen ook in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij Enveloppenwinkel heeft u de keuze uit o.a. wit, lichtroze, lavendel, lichtgroen, zachtblauw, zachtgeel en meer... 

Enveloppenwinkel biedt een passend aanbod

Zoals u ziet zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van rouwpost. Waar u ook voor kiest, Enveloppenwinkel heeft altijd een passend aanbod. Ons assortiment vindt u onder het kopje ‘rouwenveloppen’.

Enveloppenwinkel biedt zowel kaarten als enveloppen in verschillende maten. De rouwenveloppen zijn klassiek uitgevoerd, afgewerkt met een grijs kader. De kaarten en enveloppen van Enveloppenwinkel zijn zelf te printen, zodat u deze aan uw eigen wensen kunt aanpassen.

Zoek op het internet naar voorbeelden, doe inspiratie op bij familie en vrienden en maak gebruik van de tips die we u hier met genoegen hebben gegeven. Laat u verrassen door wat er allemaal mogelijk is met de kaarten uit onze collectie. Ook de rouwenveloppen kunt u personaliseren. U kunt ze laten bedrukken met een tekst of er visueel iets mee doen. Geef er uw eigen invulling aan, zo kunt u er echt iets moois van maken. Onze rouwenveloppen worden geleverd in 120 grams papier van hoge kwaliteit. Ze hebben een mooie puntklep, wat zorgt voor een mooie, klassieke uitstraling.

De voordelen van bestellen bij Enveloppenwinkel

Naast de mogelijkheden die wij u bieden met ons assortiment, heeft het bestellen van rouwkaarten en rouwenveloppen bij Enveloppenwinkel een paar mooie voordelen:
  • Rouwkaarten en -enveloppen per stuk verkrijgbaar
  • U kunt altijd eerst een proefbestelling plaatsen, zodat u de kwaliteit zelf kunt beoordelen.
  • Bestellingen die voor 16:00 uur geplaatst zijn, worden dezelfde dag nog verstuurd.
Met de snelle levering sluit Enveloppenwinkel aan bij uw behoeften om uw kaarten zo snel mogelijk te versturen. Het bestelproces is zeer eenvoudig, waarbij gebruik wordt gemaakt van een beveiligde betaalomgeving.

Heeft u nog vragen? Geen probleem. U kunt contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen of door te bellen naar 020 226 0226.

rouwkaarten-rouwenveloppen-kopen
  Luc     16-01-2023 09:49     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.