Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Verzendkosten enveloppen voor binnen- en buitenland

Verzendkosten enveloppen voor binnen- en buitenland Een familielid die op Curaçao woont een brief sturen? Of je beste vriend of vriendin uit Amsterdam een bedankkaartje sturen? Een uitnodiging voor jouw housewarming? Om brieven en kaarten te versturen heb je een envelop nodig. Om het origineel te maken kun je bijvoorbeeld een gouden metallic envelop kiezen, een transparante envelop of een klassieke kraft envelop. Via de Enveloppen Winkel vind je enveloppen in alle soorten en maten. Voor allerlei soorten berichten en doeleinden.
 
Deze envelop kun je vervolgens naar het postkantoor brengen of in de brievenbus doen. Wat kost het nou eigenlijk om een envelop te versturen? Op deze pagina ontdek je wat het versturen van een brief of kaartje in het binnen- en buitenland kost. Om de precieze kosten te achterhalen kun je het best de website van PostNL gebruiken, daar kun je alle tarieven overzichtelijk terugvinden. 

Postzegels plakken

Een envelop moet van tevoren gefrankeerd worden, dit is het bewijs dat de envelop van tevoren betaald is. Er zijn verschillende manieren om een envelop te frankeren. Eén manier is door middel van het plakken van postzegels. Welke postzegels je op jouw post plakt, hangt af van het gewicht en de bestemming. De waarde van een postzegel kun je tegenwoordig herkennen aan het cijfer dat erop staat. Binnen Nederland heb je postzegels met cijfers 1 en 2. Het eerste cijfer is €0,73 waard, het tweede cijfer €1,46. Cijfer 2 wordt gebruikt voor enveloppen van 20 tot en met 50 gram. Envelop naar het buitenland versturen? Maak dan gebruik van internationale postzegels. Postzegel internationaal 1 heeft een waarde van €1,25.

De bovenstaande gegevens komen uit 2016.

Verzendkosten Nederland

Voordat je een postzegel frankeert, dien je weten hoeveel het verzenden van een envelop kost. De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht van de envelop. Weeg jouw envelop en ontdek vervolgens de gewenste frankering:
 • Tot en met 20 gram: € 0,73
 • 20 tot en met 50 gram: €1,46
 • 50 tot en met 100 gram: €2,19
 • 100 tot en met 250 gram: €2,92
 • 250 gram tot en met 2 kilogram: €3,00
Alle gewichten boven de 2 kilogram vallen onder pakketpost.

Tip: Houd rekening met het formaat van jouw envelop. Deze moet minimaal 14 x 9 cm en maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm zijn. Nog op zoek naar de juiste envelop? Enveloppen Winkel biedt je een verscheidenheid aan bijzondere enveloppen. Van gekleurde tot transparante enveloppen. Voor elke gelegenheid is een bijpassende envelop te vinden.

Verzendkosten buitenland

Wil je de uitgekozen kaart, brief of andere inhoud in een bijpassende envelop naar het buitenland versturen? Hiervoor worden andere tarieven gehanteerd:
 • Tot en met 20 gram: €1,25 (1 x internationaal)
 • 20 tot en met 50 gram: €2,50 (2 x internationaal)
 • 50 tot en met 100 gram: €3,75 (3 x internationaal)
 • 100 tot en met 250 gram: €6,25 (5 x internationaal)
 • 250 gram tot en met 2 kilogram: €11,25 (9x internationaal)
De bovenstaande gegevens komen uit 2016.

Belangrijke post versturen naar het buitenland?

Zeker weten dat jouw envelop aankomt? Dan kun je kiezen voor het versturen van een aangetekende brief. Bij het verzenden krijg je een ontvangstbewijs en de geadresseerde tekent voor ontvangst. Zo weet je zeker dat jouw verstuurde envelop aankomt. Daarnaast is de zending verzekerd (tot maximaal €50,-). Bovendien is de zending te volgen via Track & Trace. Jouw envelop voor een hoger bedrag laten verzekeren? Dan kun je gebruikmaken van de verzekerservice buitenland. Bekijk de website van PostNL voor meer informatie.

Kosten aangetekende brief

Een aangetekende brief mag maximaal 2 kilogram wegen. Is de envelop zwaarder? Dan dien je een aangetekend pakket te versturen. Het tarief is afhankelijk van de bestemming. Er worden twee tariefzones onderscheiden, namelijk Europa en de Wereld.
 • Voor het versturen van een aangetekende brief binnen Nederland betaal je €8,15
 • Voor Europa €11,50
 • Buiten Europa €16,50

Betalen van portokosten

Post wordt in principe altijd verstuurd. Dit wordt gedaan om vertraging te voorkomen. Het kan zijn dat je post ontvangt waar niet voldoende postzegels op zijn geplakt. Indien de afzender niet op de envelop is vermeld, dan ben jij degene die daarvoor moet betalen. Je betaalt dan het ontbrekende bedrag en de bijbehorende administratiekosten. Wil je dit niet betalen? Dan kun je de ondergefrankeerde post weigeren. Je hoeft dan niet te betalen. Als je post naar het buitenland verstuurt en deze is niet voldoende gefrankeerd, dan wordt deze wel verzonden. De kosten voor extra frankering naar het buitenland zijn voor de afzender. In dit geval ontvang je een betaalverzoek. Als de afzender onbekend is krijgt de envelop een stempel en moet deze betaald worden door de ontvanger.
      13-06-2016 10:36