Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Wat kost het versturen van mailings via de post (briefpost)? | UPDATE 2023

Briefpost versturen? Handig voor zakelijke mailings, maar ook voor uitnodigingen, felicitaties of het onderhouden van contact. Wat kost het versturen van brieven of kaarten via de post? Ontdek de tarieven voor het versturen van post binnen Nederland en naar het buitenland.

Brieven versturen met PostNL en andere aanbieders

PostNL verwerkt de meeste brieven- en pakketpost. Naast PostNL zijn er ook nog andere bedrijven en lokale initiatieven waarmee (brievenbus)post kan worden verzonden. Vrijwel alle opties zijn geschikt voor zowel ondernemers als consumenten. Er zitten echter wel prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Voor particuliere post wordt voornamelijk gekozen voor versturen met PostNL. PostNL is ook de partij van de bekende brievenbussen in het straatbeeld. Daarnaast zijn postzegels gemakkelijk verkrijgbaar en is het zelfs mogelijk om met een zogenaamde postzegelcode jouw poststukken te versturen. 

Tarieven briefpost (PostNL) | [2023]

Een brief heeft in veel gevallen een gewicht tot 20 gram. Hier betaal je bij PostNL vanaf €1,01 voor. Let wel goed op het formaat van de envelop. Deze is minimaal 14 x 9 cm en maximaal 38 x 26,5 cm. de envelop mag niet dikker dan 3,2 cm zijn. Is deze wel dikker, dan past de brief niet door de brievenbus en is het pakketpost.

Misschien weegt de envelop meer dan 20 gram. Hieronder vind je de tarieven van een enkele brief, geselecteerd op het gewicht:

  • 20 - 50 gram: €2,02
  • 50 - 100 gram: €3,03
  • 100 - 350 gram: €4,04
  • 350 gram - 2 kg: €4,55

Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen (2023). PostNL past de tarieven regelmatig aan - vaak jaarlijks. Kijk voor actuele posttarieven op de website van PostNL.

Mailing (brievenpost) naar het buitenland verzenden

Voor brieven naar het buitenland rekent PostNL andere tarieven. Verstuur je een brief tot 20 gram naar het buitenland, dan kost dit in veel gevallen €1,65. voor een brief met een gewicht tot 50 gram betaal je €3,30. Je ziet dat verzenden naar het buitenland wat duurder is.

Aangetekende brief versturen?

Binnen Nederland kost dit bij PostNL €8,75 of €9,25 - afhankelijk of u kiest voor online frankering of frankering op een PostNL-punt - en naar het buitenland tussen de €12,55 en €22 - afhankelijk van de gekozen opties. 

Tip: met gekleurde enveloppen wordt post versturen nog leuker.

tarieven-post

  Luc     16-01-2023 12:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.