Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Welke regels gelden er bij het versturen van rouwkaarten?

Welke regels gelden er bij het versturen van rouwkaarten? Wanneer er een dierbare (onverwachts) overlijdt, is het belangrijk dat dit op een passende manier kan worden afgesloten. Het overlijdensbericht in de vorm van een rouwkaart is daar een belangrijk onderdeel van. Bij het verzenden van een rouwkaart mag er niets verkeerd gaan. In dit artikel leest u hoe het verzenden van een rouwkaart precies gaat en waar u rekening mee dient te houden.

Hoe werkt het versturen van een rouwkaart?

Bij het verzenden van een rouwkaart is het van belang om een zogenaamde rouwzegel te gebruiken. Daarmee wordt de prioriteit van een rouwkaart aangegeven. Door middel van een rouwzegel, weet u zeker dat PostNL uw poststukken op de juiste manier behandelt. Zo is de kans het grootst dat een rouwkaart op tijd aankomt en deze met respect verwerkt wordt door PostNL. Wilt u rouwkaarten naar het buitenland verzenden? Dan moet er vanzelfsprekend rekening gehouden worden met een langere verzendtijd. Deze enveloppen kunnen wel gewoon in de verzamelenvelop voor rouwkaarten gestopt worden. Voor deze enveloppen dienen internationale postzegels geplakt te worden en kan een priority-sticker worden toegevoegd. PostNL raadt aan om geadresseerden in het buitenland ook telefonisch te informeren.

Aandachtspunten bij het verzenden van een rouwkaart

Op Enveloppenwinkel.com zijn kaarten en rouwenveloppen te verkrijgen. U kunt een witte of gekleurde kaart bestellen en deze vervolgens laten voorzien van een passende bedrukking. Rouwenveloppen worden geleverd met bijbehorende rouwrand en zijn in verschillende formaten leverbaar.

Bij het bestellen van een rouwenvelop is het belangrijk dat er een marge van 5 mm gehanteerd wordt. Zo bent u ervan verzekerd dat het poststuk voldoende ruimte heeft en is de kans op een vouw in uw envelop het kleinst. U kunt rouwenveloppen bestellen in de volgende formaten: 12 x 18 cm, 14 x 14 cm, 15,6 x 22 cm en 16 x 16 cm. De enveloppen worden standaard geleverd in 120 grams papier, de gewenste kwaliteit om een rouwkaart in te verzenden.

Op Enveloppenwinkel.com vindt u rouwenveloppen in verschillende kleuren. Naast een variant in (gebroken) wit zijn er een aantal zachte (pastel)kleuren te vinden. Denk aan lavendel, zachtgroen, lichtgeel, licht roze en zachtblauw. Stuk voor stuk prachtige kleuren om een rouwkaart in te versturen.

Direct kaarten en enveloppen bestellen bij Enveloppenwinkel.com

Enveloppenwinkel.com is gespecialiseerd in kaarten en enveloppen. Wilt u een bestelling plaatsen? Dan kunt u deze direct in onze webshop plaatsen. Zijn er specifieke enveloppen of kaarten die u wilt bestellen? Of heeft u een andere vraag? Stuur een berichtje via het contactformulier of bel naar 020-2260226 voor meer informatie.

Alle producten worden uit voorraad geleverd, wij garanderen dat er kwaliteitspapier gebruikt wordt en geven uw geld terug als een product niet in orde is. Proefmonsters bestellen? Wij sturen deze kosteloos toe.

 
  Luc     19-04-2022 09:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.