Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Wat is een striploc envelop en waar kun je ze bestellen?

Geen zin om de gomrand van enveloppen te bevochtigen voordat je ze dichtplakt? Een striploc envelop biedt hier uitkomst. Over de gehele lengte sluit de envelop stevig, zodat de inhoud goed beschermd blijft. Waar kun je striploc enveloppen kopen? Enveloppenwinkel heeft een groot assortiment van dit soort enveloppen. Bekijk welke kleuren en formaten er zijn, en hoe het dichtplakken van deze envelop werkt.

Dit is een striploc envelop

De meeste enveloppen zijn voorzien van een gomrand of -klep. Deze bevochtig je met een spons of de tong. Vervolgens plak je de envelop dicht. Moet je veel enveloppen dichtplakken, dan kan het vervelend zijn om met een gomrand te werken. Het veroorzaakt namelijk een vieze smaak in de mond of een droge tong. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een lichtvochtige spons, maar dit brengt allemaal extra tijd en soms geklieder met zich mee.

Een striploc envelop heeft geen driehoekige maar een rechtvormige klepsluiting. Deze is over de gehele lengte voorzien van een zogenaamde striploc: een zelfklevende plakrand. Hier overheen bevindt zich een beschermpapiertje. Trekt dit papiertje eraf en je kunt de envelop direct dichtplakken.

Waarom voor striploc enveloppen kiezen?

Zelfklevende oftewel striploc enveloppen zijn vooral erg praktisch. Brief, kaart of document in de envelop, beschermpapiertje eraf trekken en dichtplakken. Het versturen van post was nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien blijft de envelop stevige dicht zitten, zonder een kans dat de plakrand weer loslaat. Dit is iets dat je bij enveloppen met een (slechte) gomsluiting wel vaker ziet. Een striploc envelop is vooral geschikt voor zakelijke post, maar ook voor het versturen van grote hoeveelheden uitnodigingen, brieven of felicitaties. Je maakt het jezelf gemakkelijker met striploc enveloppen.

Waar kun je striploc enveloppen bestellen?

Striploc enveloppen zijn niet overal verkrijgbaar. De meeste aanbieders hebben alleen enveloppen met een gomsluiting in hun assortiment. Enveloppenwinkel heeft beiden: enveloppen met gomsluiting én met striploc. Hierdoor kun je zelf uitzoeken wat het beste bij jouw situatie past.

Je hebt de keuze uit zowel transparante als gekleurde enveloppen met striploc sluiting. De gekleurde enveloppen zijn leverbaar in maar liefst 14 verschillende kleuren zoals bruin, rood en groen. Deze bestaan uit 120 grams kwaliteitspapier, en dat voel je! Een mooie kwaliteit voor het verzenden van al je zakelijke of privé post.

Het juiste formaat enveloppen

Wist je dat striploc enveloppen in verschillende formaten verkrijgbaar zijn? Welke afmeting je nodig hebt, hangt af van datgene je wilt versturen. Houd minimaal 5 mm ruimte rondom het te versturen poststuk aan. Verstuur je een brief van 10 x 21 cm, dan moet de envelop 11 x 22 cm zijn. Bij Enveloppenwinkel vind je striploc enveloppen in de volgende afmetingen:

  • 11 x 22 cm
  • 12,6 x 18 cm
  • 15,6 x 22 cm (A5)
  • 16 x 16 cm (vierkant)
  • 22 x 31,2 cm (A4)

De transparante enveloppen met striploc zijn in dezelfde of afwijkende formaten leverbaar. Moeite met kiezen? Vraag maximaal twee gratis proefmonsters aan.

    18-08-2019 23:21