Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Welke enveloppen heb ik nodig voor bedrukte enveloppen?

Welke enveloppen heb ik nodig voor bedrukte enveloppen?

Bedrukte enveloppen vallen op. Ideaal voor het versturen van zakelijke post, maar ook bij gebruik van een feestelijke gelegenheid. Daarnaast ook handig om vooraf adressen te bedrukken. Je hebt de keuze uit het laten bedrukken of zelf bedrukken van enveloppen. Welke enveloppen heb je hiervoor nodig? Ontdek welke modellen hier het beste bij aansluiten.

Enveloppen bedrukken met eigen logo

Wanneer je enveloppen laat bedrukken (bij de drukker), bestel je je gelijktijdig de enveloppen. Vaak is het ook mogelijk om je eigen enveloppen aan te leveren. Bespaar op de kosten en bedruk de enveloppen thuis. Dit doe je heel eenvoudig met het enveloppenmenu in Word en de thuisprinter. Open Word en klik op het tabblad verzendlijsten. Klik aan de linkerkant op enveloppen en voer het adres in. Een logo toevoegen? Maak dan een A5 document met het logo aan en sla dit op. Van hier print je het logo op de envelop.

Hierbij is het belangrijk dat de envelop niet te dik is: deze moet door de printer passen. Een luchtenvelop (met bubbeltjes) zal dus lastig worden. 80 tot 135 grams papier gaat prima door een thuisprinter. Kopieerpapier is bijna altijd 80 grams, net als veel (goedkope) enveloppen. Dit is echter niet aan te raden voor het bedrukken van enveloppen.

Enveloppen van 120 grams papier

Luxe enveloppen zijn van een stevige kwaliteit. 120 grams papier kreukt niet snel en biedt een goede bescherming. Dit soort enveloppen is zeer geschikt voor zakelijke post, maar ook voor het versturen van felicitaties en uitnodigingen. Past een 120 grams envelop door de printer? De meeste printers kunnen hier prima mee omgaan. Druk altijd eerst een testexemplaar af en bekijk of dit goed is gelukt.

Laat je de enveloppen door een drukkerij voorzien van logo of adres zijn? Dan zijn 120 grams enveloppen geen enkel probleem.

De kleur van de enveloppen

Heb je een zwart logo of wil je een donkere afbeelding op de enveloppen gebruiken? Dan is het niet zo handig om voor donkergekleurde enveloppen te kiezen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor witte of licht gekleurde afbeeldingen in combinatie met witte enveloppen. Gelukkig is er voldoende keuze en zijn er meer dan 30 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Zorg dat de kleur aansluit bij jouw huisstijl of datgene dat je wilt voortbrengen. Geel is vrolijk, blauw is zakelijk en goud heeft een luxe uitstraling. Zeg het met kleur en kies een of meerdere verschillende kleuren uit.

De grootte van de enveloppen

Heeft de afmeting van de envelop ook nog iets met bedrukken te maken? Wel wanneer je enveloppen zelf bedrukt (thuis). Maak je een ontwerp in A5, dan heeft deze een afmeting van 21 x 14,8 cm. Dit past prima op de enveloppen van 22 x 15,6 cm en het formaat 18,3 x 15,3 cm. is de envelop kleiner? Pas dan ook het document aan, anders staat je logo of het adres er misschien maar half op. Bij de drukkerij passen ze de afbeelding hierop aan.

    14-10-2019 21:22