Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste Kwaliteit Gratis verzending vanaf 75 euro
0
Winkelwagen

Envelop en kaartje voor Valentijn

Envelop en kaartje voor Valentijn Valentijnsdag - jaarlijks op 14 februari - is de meest liefdevolle dag van het jaar en minimaal stuurt u op deze dag een kaartje in bijpassende envelop.

Bent u benieuwd hoe Valentijnsdag tot stand is gekomen en wat het nu eigenlijk is? Lees dan snel verder. In deze blog gaan we in op het ontstaan en de betekenis van Valentijnsdag. Later geven we een aantal leuke suggesties voor een kaartje met bijbehorende envelop.

Valentijnsdag

Valentijnsdag is een betekenisvolle dag waarop de liefde centraal staat. Van oudsher wordt Valentijnsdag op 14 februari gevierd en al sinds 496 is het de dag van de Heilige Valentijn.

Valentijnsdag is de laatste decennia populair geworden doordat de commercie het gepromoot heeft. In de Verenigde Staten is dit fenomeen dan ook flink gegroeid en sinds de jaren 90 heeft de dag ook in Nederland en België aan populariteit gewonnen.

Vooral bloemen, typische cadeaus voor Valentijn en lingerie worden tijdens deze dagen gekocht en gegeven. De laatste jaren is Valentijn iets minder populair dan voorheen, maar nog steeds doet ongeveer een kwart van de Nederlanders aan Valentijn.

Achtergronden en historie van Valentijn

Sint-Valentijn is volgens de overlevering de stichter van Valentijnsdag. Er is echter geen enkel historisch bewijs dat dit ook daadwerkelijk zo is. Toevallig is Valentijnsdag ook de feestdag van een heilige genaamd Valentinus, echter is nooit bewijzen dat tussen hem en deze dag een verband bestaat.

Vraagt u zich nog steeds af waar Valentijnsdag vandaan komt? Dan is een theorie uit de 18e eeuw het meest geloofwaardig. De theorie klinkt niet alleen logisch, maar ligt volgens de meeste historici ook het dichtst bij de waarheid. De theorie stelt dat het Valentijnsfeest is verkozen als vervanging van het vruchtbaarheidsfeest dat de Romeinen altijd vierde. Tijdens dit feest werden jonge mensen gekoppeld om tot een relatie te komen. Op het moment dat het christendom zijn intrede deed is dit feest vervangen voor Valentijnsdag.

Interessant hoe deze dag is ontstaan? Volgens veel verliefde stelletjes maakt dit weinig tot niets uit. Het is voor hen vooral een mooie kans om elkaars verliefdheid te delen.

Envelop en kaartje voor Valentijn

Wanneer u voor Valentijn een kaartje met bijpassende envelop wilt kiezen zit u bij Enveloppen Winkel op de juiste plaats. Op www.enveloppenwinkel.com vindt u een brede variatie aan enveloppen en kunt u kiezen uit onder andere: Voor Valentijn kiest men meestal voor een rode of kraft envelop. Kraft enveloppen zijn gemaakt van stevig bruin papier en lijken een beetje op de enveloppen zoals u deze vroeger zag. De kaarten doen uiterst romantisch aan en geven uw geliefde een sprookjesachtig gevoel. Voegt u er ook nog een mooie sluitzegel voor Valentijn aan toe? Dan maakt u het helemaal af.

Nu heeft u uiteraard nog een valentijnskaart nodig. Van onder andere Hallmark en andere bekende merken is er van alles te kiezen en ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Maak u niet teveel zorgen over welke kaart het moet worden, kies gewoon iets dat bij jullie samen past.

Voeg er bij voorkeur een persoonlijke boodschap aan toe om het geheel compleet te maken. Kies voor een tekst met een kort gedichtje of een mooie tekst uit een liedje dat jullie allebei mooi vinden. Het gaat er voornamelijk om dat jullie gevoel van liefde en samenzijn versterkt wordt en misschien nog wel meer om het gebaar in plaats van de boodschap.

Wilt u een kaartje nog persoonlijker maken? Kies dan voor een blanco kaart en een maak er uw eigen creatie van. Als u echt creatief bent is het leuk om een tekening te maken of kunt u er een aantal afbeeldingen op plakken.

Bosje bloemen of ander cadeau

Naast een kaartje met envelop kunt u uiteraard ook een bosje bloemen of ander cadeautje kopen. Qua budget hoeft u zeker niet gek te doen, het gaat vooral om het gebaar in plaats van de waarde die uw cadeau vertegenwoordigt.

Net als bij het kiezen van een kaartje met bijbehorende envelop is bij het geven van een cadeau ook het persoonlijke tintje belangrijk. Kies voor een cadeautje dat jullie relatie omschrijft of waarmee u uw liefde uitspreekt.
  Menno     19-01-2022 12:00